Perfecte Pasvorm

Stukadoors: de perfecte pasvorm

Stucadoor Heerhugowaard

Over het algemeen werken stukadoors in kleine werkplaatsen waar geen grote machines zijn om te gebruiken en de arbeid goedkoop en efficiënt is. De meeste werken vanuit een huis of kasteel omdat ze metselgereedschap en afwerkingsgereedschap hebben dat het meest lijkt op anderen in de handel. Als je jezelf als stukadoor beschouwt, moet je beschermende kleding dragen om te voorkomen dat je huid wordt beschadigd door die grotere machines. Afgezien daarvan kun je alleen kleine projecten voltooien, zoals het repareren van beschadigde daken, het repareren van raamscheuren en misschien het afdichten van een dak. Deze worden gedaan voor woonhuizen, garages en bijgebouwen.

Gereedschap: Verschillende gereedschappen voor specifieke taken

Er zijn veel gereedschappen die worden gebruikt in het werk van een stukadoor. Materialen voor stucwerk zijn meestal gemaakt van een mengsel van zand, cement, kalk en water. Afhankelijk van de klus zijn ook andere hulpmiddelen nodig.

religieus zijn er drie soorten afwerkingen: droge afwerking, op olie gebaseerde afwerking en op water gebaseerde afwerking.

Droge afwerking

In wezen is een droge afwerking als het aanbrengen van gips op de muur. Het bevat geen materialen op waterbasis en er zijn geen natte middelen in verwerkt. Hierdoor biedt het een zeer veilige en stevige beschermlaag op de muur.

Ook heb je tot nu toe nooit materialen op waterbasis op de muur aangebracht. Met een droge afwerking kunt u uw werk sneller maken omdat u niet hoeft te wachten tot materialen op waterbasis zijn opgedroogd, waardoor u veel sneller kunt aanbrengen.

Een ander voordeel van een droge afwerking is dat oneffenheden in de muur kunnen worden verborgen, waardoor een mooier oppervlak ontstaat.

Afwerking op oliebasis

Zoals de naam al aangeeft, wordt deze afwerking gebruikt om een ​​coating op de muur of het plafond te vormen die voor isolatie zorgt. 20 stickers van ongeveer 4×4 inch worden een patry genoemd.

Materialen: Standaard oliematerialen zijn water, kalk en zand. Bovendien zorgt nat cement dat als kalk wordt gemengd met zeegips, ervoor dat het de metalen lat die op de muur is geïnstalleerd, niet vernietigt.

Functie: Tijdens het afwerken van de gedroogde afwerklaag ziet u een verantwoorde laag over het pleisterwerk. Op dit moment wordt het vervolgens op de muur aangebracht zodat de droge afwerking eraan blijft kleven. Om het een laag te laten vormen, moet de droge afwerking worden gemengd met water. Als er handmatig hulp aangeboden wordt, wordt er in de hoeken gewerkt. Daarna dient het oppervlak behandeld te worden zodat de aan te brengen coating later droog kan zijn.

De gereedschappen die u hier zult gebruiken, zijn een troffel of een borstel en wat cementmengsel

Afwerking op waterbasis

Een zeer handige afwerking voor dit stukadoorsproject is de watergedragen pleister. Zoals je al wist dat pleisterwerk water nodig heeft dat met water is gemengd of gipswater om een ​​gel te vormen, vereist dit een andere mix van water en gips dat wordt gemengd om een ​​pleister te vormen.

Materialen: Standaard water, afhankelijk van het resultaat dat u zoekt, is het waterpleistermengsel dat door de stukadoors wordt gebruikt. Maar nogmaals, er is een ander waterpleistermengsel dat voor elk uit één waterdeel bestaat. Meestal bevat waterpleister een tochtwerend agressief mengsel. Zowel droge mix als chemisch gewijzigde waterpleisters leiden meestal tot slechte prestaties.

Nadat u klaar bent met het vermalen van de kalk, kleurstoffen en bindmiddelen, moet de pleister worden aangebracht door te spuiten of door te borstelen. Even laten drogen, daarna kun je de pleister opnieuw schuren en met grote tevredenheid afwerken. Als het eenmaal gedroogd is, zul je geen verschil meer vinden in de prestaties met de op olie gebaseerde afwerking die is aangebracht.

Droge mix

Er is een nieuwe stukadoorsmethode die geen water gebruikt waar het sneller droogt dan normaal. Deze methode omvat het mengen van een eenvoudige Cassed Pot die cement, zand en kalk combineert in een verhouding waarin ze geproportioneerd zijn om sneller te drogen.

Materialen: Meestal is er een standaard granaat- of cataractmengsel aanwezig, inclusief enkele kleurstoffen om een ​​mooie kleur te brengen.

Functie: Aangezien u het schuren tot aan het oppervlak heeft verwaarloosd, wordt deze volgende laag door het natte cement ontdaan van roest en vuil. Breng daarna wat primer aan op het oppervlak om overeen te komen met de herinneringen.

Om deze procedure op zolderlateien interessanter te maken, kunt u een droge mix combineren met verdunde waterbasis om een ​​goede textuur te creëren. Bedek het oppervlak met gegolfd plastic om het te beschermen tegen vocht waardoor het pleisterwerk van de muur zou kunnen loskomen. Even laten drogen en je hebt een hele mooie afwerking op je hok.