Hoe haalt u het meeste uit uw glazen zonnepanelen

Glas glas panelen

Glas is het perfecte materiaal voor zonnepanelen. Het is licht van gewicht, duurzaam en het weerkaatst het zonlicht niet. En het allerbelangrijkste, het is goedkoop. Niet alle glazen zonnepanelen zijn echter gelijk. Er zijn verschillende soorten glas, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Stijve glazen zonnepanelen zijn bijvoorbeeld duur en moeilijk te installeren. Aan de andere kant kunnen flexibele zonnepanelen rond uw huis of bedrijf worden geïnstalleerd zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat het uitzicht wordt belemmerd of dat andere ingangen van gebouwen in de weg komen te staan. In deze blogbijdrage beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over Glas glas panelen, zodat u weet wat u kunt verwachten als u ze in uw huis of een huurpand installeert.

Wat is het verschil tussen starre en flexibele glazen zonnepanelen?

Het meest bekende verschil is dat u bij starre panelen een speciaal glas moet bestellen dat alleen voor dat type paneel is gemaakt. Bij flexibele panelen kunt u zelf het paneelontwerp kiezen dat het beste bij uw situatie past. Er zijn veel voordelen aan beide soorten glas, zodat u er een kunt kiezen die het beste bij u past. Beide soorten glas zijn gemaakt van twee soorten materiaal: een flexibele ruit die in het midden aan een stijve ruit is gelast (honingraatpatroon genoemd), en een stijve ruit die vervolgens van een honingraatpatroon is voorzien. Er zijn nog een aantal andere kleine verschillen tussen de twee soorten glas, die wij hieronder zullen opsommen. Dit zijn echter de belangrijkste verschillen tussen de twee glassoorten.

Hoe installeer je een zonnepaneel van glas?

U kunt een kant-en-klare bevestigingsdoos kopen of zelf een doos maken. De doos is meestal gemaakt van aluminium of staal en wordt geleverd met alle benodigde hardware en een plastic afdichting in het midden om de bedrading en stroomaansluitingen af te dekken. U plakt de doos vervolgens op een dak of muur en spijkert hem vast. Als u het kastje op een dak plaatst, moet u ervoor zorgen dat de dakbedekking duurzaam genoeg is om het gewicht van het zonnepaneel te kunnen dragen. En als u het kastje aan een muur bevestigt, zorg er dan voor dat deze stevig genoeg is om het gewicht van het zonnepaneel te dragen. Op eBay zijn kant-en-klare dozen te koop of u kunt zelf een doos maken voor ongeveer $100.

Wat is het beste type glas voor een glazen zonnepaneel?

Afhankelijk van uw toepassing kunt u kiezen tussen helder en gekleurd glas. Clearglass is goed voor zonnepanelen die de hele dag aan de zon zullen worden blootgesteld, terwijl coloredglass beter is voor panelen met een schaduwrijke zone aan de bovenkant. Hierdoor zal de energie die door de panelen wordt opgewekt een meer optimale positie aan de hemel bereiken. De meeste zonne-energiebedrijven raden aan om helder glas te gebruiken omdat dit het meeste zonlicht en de meeste energie onder een lage hoek naar de grond weerkaatst. Uw huis is echter anders dan een huis en u wilt de energie kunnen zien die wordt opgewekt. Hoewel sommige mensen denken dat het beter is om meer licht in huis te hebben, is meer licht niet per se beter voor de gezondheid. Een donker huis is gezonder omdat het uw ogen laat rusten en een beter contrast geeft met voorwerpen in de kamer.

Hoe houdt u uw glazen zonnepaneel in goede conditie?

Omdat glas zo licht is, heeft het de neiging om vuil en rimpelig te worden naarmate het ouder wordt. Hoe langer het glaspaneel aan de elementen wordt blootgesteld, hoe vuiler het wordt. Een vuil glaspaneel is minder effici├źnt, zodat u uiteindelijk veel minder energie uit het paneel zult halen dan wanneer het schoon zou zijn. U kunt proberen om uw glazen panelen schoon te maken met een glasreiniger, maar vergeet niet om handschoenen te dragen wanneer u dit doet, omdat er kleine deeltjes in de lucht zitten die u kunnen schaden. Als u uw panelen uit de weersomstandigheden houdt en ze niet de hele dag aan de elementen blootstelt, zou u in orde moeten zijn.

Moet u een glazen zonnepaneel in uw huis installeren?

Ja, als u elektriciteit wilt opwekken uit de zon. De meeste systemen in huis zijn ontworpen om alleen genoeg elektriciteit te produceren om de huishoudelijke apparaten op te laden. Als u meer energie wilt opwekken en deze voor iets anders wilt gebruiken, hebt u een zonnepanelensysteem nodig. De meeste thuissystemen worden geleverd met een passief zonnepaneelsysteem. In deze opstelling zijn de panelen ontworpen om de zonnestralen te absorberen en in het huis op te slaan. Als u echter de ruimte hebt, kunt u ook zelf een zonnepanelensysteem bouwen. Dit is een passief zonnesysteem waarbij u de panelen op het dak bouwt en de zonne-energie binnen in een gebouw opslaat.

Afsluitende woorden

Als u van plan bent om een glazen zonnepaneel te installeren, zorg er dan voor dat u advies krijgt van een expert. Als u het zelf doet, zorg er dan voor dat u weet wat u doet. Een vuil paneel zal minder effectief zijn en de energieopbrengst van uw investering zal zeer laag zijn. Zorg er dus voor dat u uw panelen regelmatig schoonmaakt en ze niet te lang in de zon laat liggen.