Basisprincipes daklekkage die toe behoort in Amsterdam

Daklekkage Amsterdam

Een daklekkage wordt ook wel een daklijnbreuk genoemd. Dit kan veroorzaakt worden door windschade, door wieken die tegen de zijkant van de dakbedekking slaan of, nog beter, rechtstreeks tegen het dak.

Wat te doen bij waterschade in uw huis

In het geval van een daklekkage zult u zeker alle breekbare spullen die op de grond liggen willen oprapen. Het is ook aan te raden om al uw meubels te verwijderen als uw gebouw aoped dakpannen heeft. Al het meubilair dat niet in het midden van het gebouw kan worden veiliggesteld, moet worden weggehaald. De reden om dit te doen ligt voor de hand – U wilt niet de moeite doen om dure houten meubels te vervangen.

De pomp van uw waterleiding zou kunnen stoppen met werken als de elektriciteitsvoorziening van het gebouw overstroomd is. In dergelijke gevallen dient u de stroomvoorziening zo snel mogelijk uit te schakelen.

In gebieden die gevoelig zijn voor orkanen is het raadzaam het hele dak te bedekken.

Voor een daklekkage waarbij de oorzaak zo simpel kan zijn als een doorgebrande gloeilamp op het dak, plaatst u gewoon een zeil boven de schade. Het gat kan later worden gerepareerd.

Het hele dak moet zo snel mogelijk bedekt worden. Het hele gebied onder het zeil moet onaangeroerd blijven. Dit zal de impact van de waterschade beschermen. U moet dan blijven zitten met opgesloten water. Het voorziene laken zal de voorwerpen die op het dak zijn bevestigd beschermen tegen nat worden.